Back to projects

Stafford Central Clinic

Stage:
Completed November 2013
Client:
Stafford Borough Council
Value:
£565,000
Stafford Central Clinic
No items found.
Description

As part of Stafford’s overall development plan it was proposed that Stafford Central Clinic would relocate to the towns Civic Centre. The new development was to provide the same facilities within a more clinical and refreshing environment.
In order to achieve the brief, an existing floor of the Stafford Civic Centre was completely stripped out to make way for a No. of new consultant rooms and office spaces. A high specification of materials, similar to those used in hospitals was proposed to give the department a cleaner, fresher image. In order to break up the linear plan of the existing, pockets of waiting areas were proposed and curved walls introduce to avoid any long monotonous corridors.

3D CAD model of Stafford Central Clinic produced for the client as part of their marketing requirements.